lördag 28 april 2007

Jaktprov i Söderköping

Idag var det jaktprov i Söderköping och Stig & Båne startade i hopp om att få sin andra 1:a i Ökl. Upplägget på provet var följande: 1 Dubbelmarkering på vatten med skott (en på öppet vatten, en i vass), 2 Dubbelmarkering på land med skott (för hund 2), 3 Dirigering i vatten (därefter vattenarbete för hund 2 och dubbelmarkering på land för hund 1), 4 Dirigering på land med skott (kanin), 5 Sök (12 vilt, ett fält med en liten samling av träd längst bort).

Ingen av de tre hundar som startade före Båne klarade vattenarbetet. För Båne gick det dock bra med undantag för fågeln i vassen där husse hjälpte till endel. Övriga delar såg bra ut och både Stig och domaren såg nöjda ut. Domaren hade bara positiva ord att säga om ekipaget och lovade "ett riktigt fint pris". Tyvärr kunde jag inte stanna kvar till slutet, men efter att ha hört domarens omdöme förutsätter jag att det blir en 1:a.

Det innebär i så fall att det är dags för elitklass för Stig och Båne. Det har varit en bra vecka för Kennel Justlike!

Citat från Kennel Justlikes webbsida: " Stig och Båne har gjort det igen! För andra helgen i rad tog Stig med Båne (JL Prince Henry) 1:a pris i ÖKL och blev provbäst när de startade på jaktprov i Söderköping 28/4 och sen avrundade de med att starta på KM i Elitklass dagen efter på SSRK Östras KM där de kom till final och hamnade på en 3:e placering. På samma KM startade även Magnus med Pepper (JL Prince Philip) i ÖKL och fick en 2:a placering. Stort grattis till bröderna igen! "