onsdag 2 januari 2008

Året som varit

På ett år hinner det hända mycket med en unghund. Teo är ju fortfarande unghund, lite obalanserad och omogen, men samtidigt oerhört mån om att göra rätt - och han har fortfarande en lika positiv inställning till träning och livet i allmänhet! Under året har han gjort sina 3 första officiella starter.

Inom Lydnad har han startat i Klass 1 & Klass 2 och tagit 1:a pris båda gångerna (180 respektive 172,5 poäng). På Jaktprovsstarten i september tog han sitt 1:a pris i Nkl. Vi deltog också i några visserligen inofficiella - men för matte icke desto mindre nervpressande - prov under året: Unghundsderbyt (WT, 68p), Östergötlands Lilla Retrivermästerskap (1:a pris) och Searovers WT (81p, plac 4).

Ja, Teo är en hund som vet hur man glädjer sin omgivning - både på tävlingsbanan och utanför! Det har inte bara blivit många träningstimmar utan också en mycket generös utdelning av labradorpussar. Inför våren planerar vi att starta Lydnadsklass 2 ett par gånger till för att ta LP II och få lite tävlingsrutin. Jaktprovsstarten i Ökl däremot får nog vänta till hösten så han hinner mogna lite och få tillräckligt självförtroende. I maj är det dags för Searovers WT och vi får väl se om vi vågar oss dit....

En sak är i alla fall säker: Teos omgivning kan räkna med många kärleksfulla och glada labradorpussar - även under år 2008!