tisdag 29 april 2008

Släktnyheter & Allergi

Surfade runt lite och hittade några släktnyheter: bl a att pappa "Båne" vann en Mock-trial i Uppsalatrakten i förra veckan och att ett av mamma "Tassas" kullsyskon, Dalziel, vunnit The prize of the best labrador in field trials in Belgium of the year 2007/2008. Andra glädjande nyheter är att Teo och hans syskon i april registrerats som "PRA-prcd hereditärt fria" vilket innebär att de inte bär på det dolda anlaget för sjukdomen PRA.

Teo själv har vaktats av en av sina snälla vänner idag då matte varit på möte i Stockholm hela dagen. En vän som (antagligen) är betydligt snällare och trevligare än matte. Enligt alla rapporter uppförde han sig väl. Endast ett problem uppstod: Teo ville hela tiden klia sig p g a att han var tvungen att ha halsband och koppel på sig. Den lite beskymrade hundvakten ringde upp, orolig över kliandet, och hade kommit till en egen slutsats: Hunden har nickelallergi och är allergisk mot halsbandet.

Jag är inte fullt lika orolig över det plötsliga utbrottet av nickelallergi. Allergin uppstår nämligen aldrig när matte är närvarande, bara när han har snällare promenadsällskap...