söndag 19 augusti 2007

Skott- & Trutproblem

Teo har ju haft endel problem med att koncentrera sig så snart skott blir inblandade. I fredags körde vi därför fem markeringar med skott. Då brydde han sig överhuvudtaget inte om skotten och spikade markeringarna. There's no place like home antar jag. Han fungerar med skott i tryggheten på hemmaplan. Dagen efter gick vi runt vid skjutbanan och då blev han återigen uppstressad när det small. Ska inte utsätta honom för så mycket skott framöver utan hoppas att det mognar fram.

Idag tränade vi med fågel och Teo visade tyvärr igen vad han tycker om Trut. Alla andra fåglar tycker han är ok men Truten är ett problem. På vattnet funkar det förstås, men på land tvekar han och tar den först efter att jag sagt till. När han väl tagit den en gång tar han den utan problem nästa gång, men det hjälper ju inte så mycket i en provsituation...

Till sist körde vi en walk-up på tre hundar, där Tom som vanligt fick jobba mest medan ungdomarna fick träna stadga. Här var Teo helt exemplarisk och otroligt fast vid sidan!