söndag 24 april 2011

WT-premiär i Nässjö

Teo har varit lite seg i veckan sedan värmen kom, men hade ju i alla fall en vecka på sig att vänja sig vid det nya klimatet före vårens första WT, som var deltävling 2 i Smålandsmästerskapet.

Resultatet blev 86p och en 5:e plats i elitklassen.

Ruta 1: Dubbelmarkering dold kastare. Första markeringen var svår att se och hamnade ute i högt sly. Andra landade i hagmark. Fick dirigera till den först kastade, då Teo inte såg den (17p).

Ruta 2: Lång dirigering över fält med störningsmarkering och mur. Jag var spänd, varken tänkte eller stoppade tillräckligt snabbt. Det blev ett par kommandon som inte borde behövts för Teo, på just den typen av övning, som faktiskt är hans styrka (16p).

Ruta 3: Enkelmarkering från båt. Premiärdopp! Teo kom in, jag sade "Loss" och missade apporten när jag skulle ta den och tappade apporten (15p).

Ruta 4: Lång dirigering över hygge med ris, upp på en höjd. Vid sidan av hygget gick en väg i ett S. En hund som inte var tränad på linjer kunde i princip genom att springa i ett S ha kommit upp på höjden och sedan skickas vänster mot apporten. Jag skickade Teo lite slarvigt och hoppades att han då skulle fortsätta på vägen även när den svängde av i ett S. Men han var förstås lydig och höll en rak linje ut i riset när vägen svängde. Fortsatte sedan på sin raka linje genom riset tills han kom ut på vägen igen och kunde dirigeras till apporten på höjden. Här var matte väldigt nöjd med sin hund, som nog aldrig gjort en så lång dirigering i så besvärlig terräng förut (19p).

Ruta 5: Dubbelmarkering på linje över en liten dal som inte syntes på avstånd. Även den här rutan var klurig för många hundar. Jag blåste för säkerhets skull ner honom på andra apporten (19p).