lördag 15 maj 2010

Uppvisning i konsten att muntra upp en matte

Mycket trött och sliten efter en tuff jobbvår och med vetskapen om att hunden inte tränats särskilt filtigt, var både mitt engagemang och förväntningar väldigt låga inför Teos debut i elitklass på FRK Bergslagens WT. Men Teo visade sig återigen från sin bästa sida. Han var stensäker på alla uppgifter han fick, fram till sista rutan som var ett Sök. Ett Sök som var alldeles på tok för litet. I alla fall om man frågar Teo, som tog tillfället i akt att se sig om lite i Bergslagen.

Men det började bra. Första rutan var en dubbelmarkering på lodrät linje där kastaren förflyttade sig. Just det tränade vi faktiskt för ett par veckor sedan, så det var inget konstigt för Teo, som blev domarens val som Bästa hund på rutan.

Vid prisutdelningen meddelade prisutdelaren att vi misslyckats. Misslyckats såtillvida att vi "bara" fått maxpoäng på 4 rutor av 5... Det blev en första plats i elitklassen för Teo! Han följdes av sjörövarna Cosy, Bill och Ladda.

Och efter den fantastiska uppvisningen i "konsten att muntra upp en matte" kommer jag inte att klaga på Teo nästa gång han vill gå på lite sightseeing i Bergslagens skogar. Men jag kommer att föreslå att vi tar sightseeingen efter tävlingen...